Ravioli



Får väl sticka in med lite mat här i brist på bakverk :-; Har faktiskt bakat igår men det blev bara tårtbotten till en framtida "provbröllopstårta".
Det här var gårdagens middag.

Hemgjord ravioli fylld med bacon/sparris/vitlökscreamcheeseröra

Pastadeg:
2 dl durumvetemjöl
2 dl vetemjöl
1 ägg
1 msk vatten
2 msk olivolja

Blanda mjölsorterna. Häll i resterande ingredienser och blanda ihop till en deg. Låt degen vila 30 minuter i kylen.
Kavla tunt tunt och gör i valfritt utseende. Vi klickade ut våran röra med jämna mellanrum på halva degen och penslade ägg runt klickarna. La på andra halvan utkavlad pasta deg och pressade med en kakform över upphöjningarna som blev av röran.
Koka i välsaltat vatten tills al dente.

Röra:
1/2 paket stekt bacon
5 kokta sparrisar
2 msk vitlökscreamcheese
Smaka av med salt om det behövs

Mixa ihop.

Vi serverade detta till en blandad sallad på:
Mache sallad
Knaperstekt bacon
Rödlök och sparris som vändes ner i baconet och stektes lätt
Soltorkade tomater
Färskriven parmesan
Pesto


 

 









Kommentarer
Postat av: Ann-Louise

Smarrigt...och så söta!

2010-05-03 @ 09:58:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0