Saffrans Biscotti

Dom här är ju så supergoda. För några år sedan när jag upptäckte dessa fick jag göra flera satser samma jul för dom hade riktigt strykande åtgång :-)
Receptet är Leilas men jag gör ett par ändringar i mina. Jag har 1,5 gram saffran då jag gillar stark saffrans smak. Sen har jag naturella cashewnötter istället för mandel.



Ingredienser

100 100 g smör
1 1 g saffran
2 2 st ekologiska ägg
1.5 1.5 dl strösocker
5 5 dl vetemjöl
1.5 1.5 tsk bakpulver
1.5 1.5 dl hel sötmandel
Råsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).


Kommentarer
Postat av: Emma

Vilken bra idé med cashewnötter istället för mandel! Det ska jag testa nästa gång, för jag brukar hoppa över mandlarna helt, men det blir lite tråkigt. Du hade så mycket fint på din blogg, jag har hittat massor av saker att testa! /Emma

2011-12-18 @ 18:59:20
URL: http://iemmaskok.wordpress.com
Postat av: Sandra

...Och de är magiskt goda, mina fingrar har varit i den skorpburken. Fint foto också.

2012-01-23 @ 21:01:41
URL: http://sandrashundar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0