Budapest alá Leila



Blev så inspirerad sist jag såg Leila bakar så denna var jag tvungen att baka idag.
Fyllde dock med hallon och banan istället för bigaråer.
Och det stod 5 dl grädde till fyllningen. Jag tyckte det lät mycket och vispade 4. Använde inte allt och det blev ändå alldeles för mycket. Så max 3 dl grädde tror jag skulle bli lagom om man nu inte är gräddfantast och inte som oss som bara blir illamående av för mycket grädde.
God var den i alla fall.

 



Recept kan ni hitta på recept.nu




Första beställningstårtan



Klas hade ett bröllop på jobbet i helgen och jag blev ombedd att göra tårtan. Lite pirrigt att göra tårta till andra. Men eftersom det endast var till 24 pers och dom ville ha en enkel tårta så gick jag med på det. Hade egentligen tänkt mig rosor på men jag måste träna mer på såna innan jag kan sätta dom på en tårta till allmänheten. Och jag har inte haft tid att träna än så länge. Ville även ha sugarpaste på för den är kritvit och inte beigevit som marsipan är. Tycker bättre om smaken på marsipan än sp så jag hade tänkt blanda sp/marsipan 50/50. Nu blev det inte så eftersom senaste laddningen sp jag gjorde inte blev bra och jag hade inte tid att trixa till den. Men jag är rätt nöjd med resultatet ändå. Men håll med om att den blivit snyggare i helvitt speciellt som toppdekorationen är vit.
Tårtan var med vita bottnar och fylld med rårörda hallon, hallonmousse och glasscreme.

Dålig bild för kameran som jag enkom åkte och hämtade för jag glömt den hade slut batteri :-/

Så detta är taget med mobilen och jag glömde ta baksidan. Brudparet har flera blommor bakom sig.

 





Provtårta



Fylld med passionsfruktsmousse och gräddmarsán med chokladbottnar.
Står i kylen och jag ska alldeles strax provsmaka den.
Hade tänkt mig denna fyllning till Elliots tårta på Söndag. Men jag tror dock inte det blir den för jag tyckte moussen smakade alldeles för lite passionsfrukt för besväret det var att göra den


 

 





Blommor och blad



Nu i helgen ska det ske. Provbakningen av bröllopstårta. Har en bild på en våningstårta i huvudet men eftersom det är en tårta till endast 20 personer så tänkte jag göra en stor. Eller kanske ev en tvåvåningstårta modell mindre. Får fundera en dag till :-)

Här är dekorationerna jag knåpade på häromdagen.
Rosorna är av väldigt blandat utseende. MÅSTE träna på rosor!!





Ravioli



Får väl sticka in med lite mat här i brist på bakverk :-; Har faktiskt bakat igår men det blev bara tårtbotten till en framtida "provbröllopstårta".
Det här var gårdagens middag.

Hemgjord ravioli fylld med bacon/sparris/vitlökscreamcheeseröra

Pastadeg:
2 dl durumvetemjöl
2 dl vetemjöl
1 ägg
1 msk vatten
2 msk olivolja

Blanda mjölsorterna. Häll i resterande ingredienser och blanda ihop till en deg. Låt degen vila 30 minuter i kylen.
Kavla tunt tunt och gör i valfritt utseende. Vi klickade ut våran röra med jämna mellanrum på halva degen och penslade ägg runt klickarna. La på andra halvan utkavlad pasta deg och pressade med en kakform över upphöjningarna som blev av röran.
Koka i välsaltat vatten tills al dente.

Röra:
1/2 paket stekt bacon
5 kokta sparrisar
2 msk vitlökscreamcheese
Smaka av med salt om det behövs

Mixa ihop.

Vi serverade detta till en blandad sallad på:
Mache sallad
Knaperstekt bacon
Rödlök och sparris som vändes ner i baconet och stektes lätt
Soltorkade tomater
Färskriven parmesan
Pesto


 

 









RSS 2.0