Lata sommarfrallor

Hittade ett recept på snabbt bröd. Sånt är ju alltid uppskattat.
Var lite baksugen en kväll, och som tur var hade vi alla ingredienser hemma.
Degen ska bli lite kladdig. Jag satte i 10 dl rågsikt och det räckte gott och väl trots att det står 12 dl i receptet. Så var försiktig med mjölet och tillsätt lite i taget så det inte blir för mycket.

 

Karolinas lata sommarfrallor

Ingredienser

Gör så här

 

Rör ut jäst i kallt vatten i en bunke. Tillsätt honung, olivolja, salt och rågsikt. Blanda ihop degen. Täck med handduk och ställ i kylen över natten. Sätt ugnen på 225°C på morgonen. Ta fram degen och häll ut den på rejält mjölat bakbord, knåda inte. Häll över lite mjöl, skär i bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 20 minuter.

Tips

Hemligheten är kall vätska och att degen får jäsa långsamt i kyla över natten. Degen ska vara kladdig.

Recept från Ica.se

 


Strawberry daiquiri


Sommarens favoritdrink nummer ett!

 

Mängd: Drygt 5 coctailglas

 

500 gram frysta jordgubbar

1/2 dl socker

3 dl Sprite

24 cl Bacardi Grand Melón

 

Ta fram jordgubbarna ur frysen ca 20 minuter innan mixning så dom hinner bli något tinade. Kör jordgubbar, socker och Bacardi slätt i en mixer. Tillsätt Sprite och blanda ett tag till. Garnera med en färsk jordgubbe.

Servera genast!

 


Sommartårta

En riktigt god tårta fullspäckad med säsongens bär.
Har gjort denna en gång tidigare men då fyllde jag den endast med lemoncurd grädde och dekorerade med frukt och bär.
Den här gången fyllde jag den med rabarberkompott, whipped cream cheese frosting och så massa frukt och bär på det.






Mazarintårtbotten

150 g mjukt smör
300 g mandelmassa
3 st ekologiska ägg
0.5 dl vetemjöl
smör till formen
mandelspån till formen

Riv mandelmassan. Tillsätt smöret och vispa krämigt.
Tillsätt ett ägg i taget. Vänd ner mjölet. Smöra en form och strö mandelspån i den.
Grädda ca 20-25 minuter i 175 grader.

Whipped creme cheese frosting

3 dl grädde
150 gram philadelpiaost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Vispa ihop färskosten och sockret. Tillsätt grädde och vispa till en fast konsistens.

Rabarberkompott

400 gram rabarber
1,5 dl socker
1/2 vaniljstång

Skär rabarbern i cm stora bitar. Blanda socker och rabarber i en kastrull. Skrapa ur vaniljstången och tillsätt frön och stång i kastrullen. Koka på svag värme 7-10 minuter. Låt svalna och sätt in i kylen för att kallna



Midsommar och skagentårta

Härliga härliga helg. Midsommarafton blev en lugn tillställning med sambo och barn och mycket god mat och dryck. Vi har så mycket att göra hemma på gården nu så vi kände att vi åker inte iväg nånstans så det går bort en massa tid. Och sen när vädret inte skulle vara det bästa heller så kändes det som att en lugn hemmadag med lite trädgårds jobb var det rätta.
Men för den skull kan man ju inte utesluta mat. Och mycket sådan blev det.

Börjar med förrätten som blev en skagentårta som jag hittade recept på i Mama. Det kommer ursprungligen från Matplatsen. Vi gjorde den 6 timmar innan vi åt den och det gick bra. Märkte dock när vi åt rester idag att den smakade så mycket mer. Så att göra den en dag i förväg är nästan ett måste för den skull.

I receptet stod det 400 gram räkor i själva fyllningen. Jag tog 500 gram med skal och sen 200 gram färdigskalade till dekoration. Hade blivit lite väl fjuttigt annars tyckte jag.
Sen tyckte jag att det behövdes lite salt och peppar också. Men det är ju förstås en smaksak.

 



Receptet hittar ni här


Rabarbermuffins

Har ni sett att det har kommit två nyheter i Kesella hyllan? Jag gillar jordgubb/lime kesellan supermycket. Så nu när jag såg hallonkesella och rabarberkesella var jag tvungen att köpa med mig dom. I smakrabatt häftet fanns det recept på hallonmuffins med kesellan. Jag har ju nu länge varit sugen på att baka nått av rabarber så jag  tog rabarberkesellan och gjorde muffins av.
Gjorde en rabarberkompott och fyllde dom med. Sen hade jag en vision om att mixa lite av rabarberkompotten och rippla frostingen med. Det blev inge bra då kompotten blev som "halkig" och ville rinna ut från frostingen på nått vis :-)
Inte världens snyggaste cupcakes kanske men dom blev väldigt goda.





 

Rabarbermuffins

Ingredienser

12 st

3 ägg
1 dl strösocker
250 g Arla Köket Kesella® kvarg rabarber
50 g Arla® svenskt smör, smält
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här

Sätt ugnen på 225. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i kvarg och smält smör. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Fördela den i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.

Recept från arla.se

Rabarberkompott

400 gram rabarber
1,5 dl socker
1/2 vaniljstång
1 msk vatten

Skär rabarbern i cm stora bitar. Blanda socker, rabarber och vatten i en kastrull. Skrapa ur vaniljstången och tillsätt frön och stång i kastrullen. Koka på svag värme 7-10 minuter. Låt svalna och sätt in i kylen för att kallna

Whipped creme cheese frosting

3 dl grädde
100 gram philadelpiaost
1 dl florsocker
0,5 tsk vaniljsocker

Vispa ihop färskosten och sockret. Tillsätt grädde och vispa till en fast konsistens.


RSS 2.0