Briocher


I helgen gjorde vi korvsoppa och till soppa passar ju Briocher väldigt bra.
Beställde för en tid sen supersöta formar just för dessa.
Och sen att allt man beställer från Klara kommer så sött förpackat i celofanpapper gör ju inte formarna mindre söta :-)







Ursprungsreceptet hittade jag hos Passion 4 baking. Jag hade ingen torrmjölk hemma och ville ha salt i mina så jag gjorde nån liten ändring.

18 stycken

345 gram mjöl
1 dl mjölk
3 msk socker
1 msk torrjäst
3 stora ägg
140 gram rumsvarmt smör
1 tsk salt


Blanda alla ingredienser i en degblandare. Kör på halvfart i 20 minuter.

Degen är väldigt kletig till en början men den går snart ihop. Lägg över degen i en smord skål och jäs 1 timme.

Efter 1 timme sätter du den i kylen och jäser minst 3 timmar men helst över natten.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 18 bitar. Ta bort en liten degbit som ska bli bollen på. Gör en boll av den stora degbiten och stick ner fingrarna i mitten och forma till en munk.

Gör en liten boll av den lilla degbiten och sätt i hålet.

Smörj små formar och lägg i briochen. Jäs i 1,5 timme eller längre under bakduk.

Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 190 grader ca 15 minuter

Får dom färg för fort så lägg lite folie på och fortsätt grädda. Känn efter med en tandpetare. Är den torr så är dom färdiga.

Frys in om du inte äter upp alla på en gång och när dom ska ätas nästa gång så värm på dom i ugnen så blir dom som nybakta.


Kommentarer
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Har aldrig gjort briocher, måste verkligen testa det och himla bra att använda de där pappersformarna, får nog ta och göra en ny beställning därifrån :-)

2011-03-07 @ 11:08:56
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Linda

Jo, prova. Dom är jättegoda.

Synd bara att det känns så dyrt med all frakt från nätbutiker. Annars hade jag alltid handlat på nätet :-)

2011-03-07 @ 20:17:28
URL: http://leonell.blogg.se/
Postat av: Sofie / Mumsfillibaba

Vilka fina formar!!

2011-03-08 @ 21:25:38
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0