Våfflor


La in detta recept förra året. Blir världens bästa frasigaste våfflor. Det som gör dom extra frasiga är mineralvattnet så uteslut inte detta om ni vill ha dom extra frasiga.
Prova dessa nu på Fredag på våffeldagen. 

Cajsa Wargs Sura Grädd-Waflor


Till ett kvarter sur grädda tages 2 kvarter vatten, ett halvt kvarter smält smör och 2 stycken ägg. Alltsammans vispas väl tillhopa med så mycket gott vetemjöl att det ringlar sig efter vispen när han upplyftes. Bakas sedan på vanligt sätt.

NB. Till dessa våfflor bör vara god tjock grädda, som intet är för gammal, så bliva de goda.

Till 15 laggar:

 

  • 3 ¼ dl sur tjock grädde eller crème fraîche (Här körde vi med vanlig vispgrädde :-D) 
  • 6 ½ dl vatten (Vi ersatte lite av vattnet med en 33 cl naturell mineralvatten)
  • 1 ¾ dl smält smör
  • 2 ägg
  • ca 5 dl vetemjöl
  • ca 1 tsk salt (Detta fanns inte i originalreceptet men det blir godare) 

Ur Cajsa Warg, Hjelpreda i hushållningen för unga Fruentimber, 1755





Kommentarer
Postat av: Sandra

Nuru Linda ska vi prova ditt våffelrecept till lördagens kommande frukost.

Hoppas att det var det här recptet du hade använt när vi sist åt våfflor hos Er. De var monstergoda½½

2011-04-21 @ 14:49:46
URL: http://sandrashundar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0