Snurriga bullar

Snurrade bullar kan ibland vara svårt att få till. Här ska jag försöka visa hur jag gör.



Kavla ut en platta och bred på fyllningen



Dubbelvik plattan



Skär degen i ca 2 cm breda remsor



Skär ett snitt i varje remsa så det blir som en byxa



Snurra "benen" runt varandra



Snurra ihop till en rund bulle. Snurra bullen över första änden så den hamnar längst ner





Trä andra änden igenom upp genom hålet i mitten. Sätt i form eller på bakplåtspapper

Jag har börjat grädda bullar endast jästa. Direkt dom kommer ur ugnen penslar jag med en blandning av äggula och en liten skvätt mjölk. Strör sen över pälsocker. Blir snyggare bullar så och jättemjuka och fluffiga upplever jag.

Ben 10 tårta och gröna tillbehör

Så var då sonens 5 års kalas över. Phu, känns väldigt skönt faktiskt. Nu har jag bara husmålning, altanbygge och allt annat pyssel runtomkring det att bry mitt huvud i.
Som alltid när jag har annat att göra utöver att fixa tårtor mm. så har jag varit väldigt oinspirerad plus att tiden inte riktigt funnits där för att göra det riktigt som jag velat. Fick till at börja med förenkla mina tårtdekorationsideér en anings. Den ena fick bara en tårtbild föreställande Ben 10 och den andra med klockan hade jag tänkte lägga färgad sp i olika lager. Men istället blev det nu att jag bara skar ut formen av klockan och målade den rakt av.

Blev lite gröna macarons med lemoncurd fyllning också.
Minidonuts med grön glasyr
Gröna marsmallowsormar med päronsmak
Mini hallongrottor och kanelbullar









Bättre bilder än så här blev det inte. Hade inte tid med några arrangemang med 13 barn i huset :-)



Pryltips

För er baktokiga och alla andra.
Fick Clas Ohlson reklambladet i veckan och vad ser jag inte där.
En Magisso tårtspade som jag varit sugen på ett bra tag. Finns bl.a på Bagaren och kocken för en liten slant extra. Men då tillkommer ju frakt också.
Sen hade dom cupcakes ställningar som jag också velat ha ett bra tag. Första jag köpte fick jag dock inte riktigt ihop och gick tillbaka med. Säljaren sa att det var för mycket färg i skruvgängen så det var därför det inte gick. Men jag fick en ny och den var jättefin.
Sen en annan grej som jag har saknat många ggr utan att veta om det förrän det nu finns en. En jordgubbsskivare!!
Hur många ggr har man inte stått och skurit litervis med jordgubbar. Hur tråkigt är inte det. Nu lägger man bara i gubben och vips så har man skivor. Precis som en äggskivare fast med grövre skärblad.



Magisso tårtspade 149:-



Cupcakes ställning 149:-



Jordgubbsskivare 29:-
Bilder från clasohlson.se

Idag ska jag knåpa ihop dekorationen till tårtan till kalaset på Lördag. Hoppas det går snabbt och smidigt för helst skulle jag bara vilja lägga mig i soffan framför tv:n :-)


Grönt är skönt

Igår blev det macaron bak till Ben 10 kalaset som går av stapeln om en vecka.
Är förövrigt i en väldigt grön period just nu. Älskar färgen grönt och vill ha den överallt :-)
Så då passar det ju bra med Ben 10 tema där ju grönt känns som en central färg.

 

Macarons har ju gått och blivit ett måste på alla kalastillställningar i det här huset. Samma som kanelbullar, måste finnas :-)

Nästa gång jag bakar macarons ska jag dock testa ett annat recept. Har av någon outgrundlig anledning börjat misslyckas med Mia Öhrn receptet också. Dom blir ihåliga, och enligt hennes recept ska dom gräddas i 125 grader. Jag upplever dock att dom inte får lika fin fot när man gräddar dom i så låg temperatur. Men ökar jag graderna så får dom färg och det vill man ju inte. Dom är verkligen förunderliga dessa kakor. Varje gång jag bakar dom känns som ett nytt försök för man kan aldrig känna sig säker på hur dom kommer bli.

 


Strassburgare goes hallongrottor


Strassburgare är min favorit småkaka nummer ett. Den här gången ville jag baka hallongrottor och kom då på att jag kanske kan ta den degen till själva kakan istället. Eftersom just dom här kakorna ska få ätas upp av framförallt barn gjorde jag dom i små tryffelformar. Blev som en tugga för mig men blir nog perfekt för dom små.
Väldigt väldigt goda blev dom hur som helst.



Ca 25 stycken

Gör så här:

Låt smöret bli rumstempererat. Rör smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.

Tillsätt potatismjöl och vetemjöl lite i sänder och rör kraftigt hela tiden gärna med elvisp.

Rulla ut degen till en avlång orm och dela i 25 bitar. Ställ ner bitarna på högkant i tryffelformen, gör en fördjupning i degen med fingret och fyll hålet med hallonsylt.

Grädda i mitten av ugnen 175 grader ca 15 minuter



Lyser med min frånvaro

Just nu är det mycket att göra med hus och hem så bakningen kommer lite i skymundan.
Någon som är nyfiken på hur vi bor och vad som händer i mitt liv förutom mat och bak kan kolla in min andra blogg
Leonell
Men om lite drygt 2 veckor är det 5 års kalas här så baka ska det göras här inom kort igen.
På återseende!

Getostmousse med tomatsalsa och honungsvienigrett

Igår blev vi bjudna på en supergod förrätt. Inte ofta man äter nått nytt som blir en WOW känsla. Men det blev detta. Jätteroligt, och kommer säkerligen ätas många ggr till.
Receptet kommer från Norrmejerier.

 

Den lufttorkade skinkan står inte med i receptet men passar jättebra till.
Receptet är för 4 men vi fyllde 6 formar och det funkade.

Portioner

4 portioner

Ingredienser

mousse:

150 g chevreost

1 dl Norrmejerier Crème Fraiche

1/2 dl philadelphiaost

1 äggula

1 msk vetemjöl

tomatsalsa:

2 tomater eller 8 minitomater.

2 msk färsk hackad basilika

1 msk olivolja

honungsvinaigrette:

2 msk flytande honung

1/2 dl hackad koriander

1 tsk worchestersås

1 msk citronsaft

salt och peppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 130°. Mosa chevren och blanda med de andra ingredienserna till moussen. Fyll smeten i 4 smörda portionsformar. Ställ formarna i en långpanna med vatten och grädda i ca 30 min. Låt svalna.
Klyfta tomaterna och gröp ur kärnorna eller dela minitomaterna. Blanda med basilika och lite olivolja, smaka av med salt och peppar.
Rör ihop alla ingredienser till vinaigretten, smaka av med salt och peppar. Ringla vinaigretten över moussen och garnera med tomatsalsa.

 


RSS 2.0