Smörgåstårta
Jag och Klas har länge varit sugna på smörgåstårta. Och med det enda inplanerade på hela helgen nämligen mammaträff idag så var det ju ett ypperligt tillfälle så vi fick bjuda bort lite och slapp äta smörgåstårta en vecka :-)

Det blev en fisk/kött tårta blandat med krossade ostbågar på sidorna.
Har läst på en matblogg om krossade ostbågar på smörgåstårta och har tyckt att det verkar lite halvkonstigt och har inte riktigt kunnat föreställa mig smaken. Men jag älskar ju att prova nya saker så det vi också gjorde. Första biten jag åt var ok. Inte helt impad av smakkombon var jag. Andra biten kände jag att nej, det här är inget jag kommer göra igen.
Gästerna och Klas tyckte dock att det var gott.
Det är ju tur att smaken är delad :-)


Färglada macarons

Så här blev dom när dom var fyllda och färdiga.
Fyllda med italiensk marängsmörkräm smaksatt med Pistage, Mandarin, Jordgubb och Hallon/blåbär.
Mycket mycket goda!
Dom här fick flytta med till Åsa när vi åkte dit i lördags på fest. Hon har ju varit så duktig och bantat bort knappt 30 kg!!
Och vad gör jag...göder upp henne med kakor igen :-D
Nej, hon har varit så sugen på dessa under tiden hon gått på diet och jag har lovat att göra såna här till henne när hon skulle börja "äta" igen och en 30 års fest är ju ett bra tillfälle att synda på.Macarons

Jag är ju smått besatt av dom här. Den här gången provade jag färga samma smet i 4 olika färger. Fungerade alldeles utmärkt. Vet dock inte ännu vad jag ska fylla dom med så just nu är dom i frysen.RSS 2.0