Choklad muffins

Hade lite fyllningar över från Kittytårtan så jag gjorde mina favorit chokladmuffins och spritsade fyllningar på dom.



Receptet till dessa har jag hittat på rudies.blogg.se
Receptet innehåller även 2 bananer men jag skippar bara dom för rena chokladmuffins

100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
(2 bananer)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
några matskedar kakao
1 nypa salt
200 gram choklad av valfri sort

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och (mosad banan.) Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och rör ner i smeten. Hacka hälften av chockladen och rör ner.

3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med chocklad i formarna (fyll halva formen, sätt i chockladbitar, fyll i mer smet), fyll dem till 2/3.

4. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.


Hello Kitty tårta

Fick en liten tårtbeställning i Onsdags till lilla Tove som fyllde 3 år. Brukar ju normalt känna att jag behöver ha i alla fall 2 veckor att planera en tårta då man oftast måste kompletteringsbeställa något från nån nätbutik och själva planeringen hur tårtan ska se ut och ev tar dekoreringen sin tid att göra.
Men numer har vi ju Servir i Luleå som har jättemycket bra grejer så man slipper oftast beställa om det är något man behöver i sista stund och sen ville hon ha en tårta lik en annan jag gjort tidigare så jag visste vad som väntade. Idag levererade vi den.
Hoppas den blev till belåtenhet :-)



Texten på namnet är lite vint och snett kan man tycka fast faktistk gjort med vilje ;-)
Chokladbottnar fyllda med hallongrädde/mousse och vitchokladmousse. Spacklad med vit chokladsmörkräm och täckt och dekorerad med marsipan.

Mannerheims äggtoddy



Antal portioner:4
Ingredienser

4 st äggulor
4 msk socker
2 dl grädde, vispad
4 tsk florsocker
4 tsk nescafé
4 tsk kakao
4 msk konjak
4 st halva äggskal

Gör så här

1. Koka äggskalen.

2. Vispa äggulor och socker.

3. Vispa grädden och häll ner i äggblandningen.

4. Häll upp i portionsglas.

5. Ställ in i frysen (flytta in till kylen ca 30 minuter innan servering)

6. Precis innan servering - lägg på florsocker, nescafé och kakao i små "öar".

7. Häll 1 msk cognac i äggskalet och placera mitt på.

8. Servera. Låt gästerna hälla konjaken över desserten och blanda ihop allt.

Recept från recept.nu


RSS 2.0