Levain bröd

Har länge varit sugen att prova baka surdegsbröd. "vanliga" hemmabakta bröd tycker jag blir så kompakta och smaklösa. (säkerligen mest fel på bagaren :-) )
Så ett surdegsbröd tänkte jag skulle bli sådär luftigt och lätt och smakrikt som köpesbröd kan vara.
Nja, konsistensen blev nog ok. Det vart segt med en hård skorpa. Men inte så luftigt som jag tror det ska vara. Och smaken var rätt ointetsägande. En lätt syrlighet från surdegen kunde man känna men i övrigt smakade det som typ smörgåsrån. Alltså inte så mycket. Men skam den som ger sig.
Vi har beställt en baksten och Leilas nya bakbok med massa surdegsrecept i så nu ska här knådas bröd :-)
och en massa annat för den delen. Leilas nya One more slice är nog tom bättre än den första.


Havtornsmousse

När vi var i Stockholm nu i sommar så var vi på NK och fikade. Klas köpte en liten fin skapelse gjord i havtornsmousse. Vi älskar ju havtorn och denna var supergod.
Så igår var det kräftskiva och vi försökte återskapa den.
Min vision att använda OH plast gick inte så bra. Moussen var ju så lös till en början så den ville sippra ut i nederkant så jag var tvungen att låta moussen stelna lite i kylskåp innan jag spritsade i den i mina plastrundlar vilket gjorde att moussen inte la sig slätt och fint där i.
Sen räckte inte satsen mousse till alla så jag fick göra en vit chokladmousse att lägga ovanpå.
Det här var en riktig fullträff visade det sig eftersom havtorn och vit choklad var fantastiskt gott tillsammans.
Lilla choklad biskvi kakan jag la i botten var däremot inte en fullträff. Inte illa, men något annat blir det till nästa gång. För en nästa gång blir det, för det här gillade vi.Biskvikaka lagd i bottenHavtornsmousse och en klick havtornsmarmeladFärdig. Högst upp en spegel av havtornsgelé

Och här nedan det inspirerande originalet


RSS 2.0