Surdeg

Nu har vi äntligen fått till en levande surdeg här hemma. Det är sambon som trixar och fixar. Lördag och Söndag har bestått av brödbak. Fast det är inte så att han stått i köket hela dagarna. Bröden har knådats ihop på morgonen, jäst under dagen och gräddats på kvällen. Gjort på endast surdeg, ingen jäst och det blev superbra. Anledningen till mängden bröd är för att sambon som jag tidigare berättat gillar det här med att höfta väldigt VÄLDIGT mycket. Han är iofs väldigt duktig på det men i just bakning så kan det då ta ett tag innan man hittar rätt proportioner mellan ingredienserna.
Så degen har blivit lite lös så bröden har flytit ut och blivit lite platta.
Lite lätt perfektionister som vi är i den här familjen så kan man ju inte nöja sig med att bröden smakar väldigt gott utan dom måste ju bli fina också så därav alla försök ;-)
Tur att vi har grannar som tacksamt tar emot det vi bakar, för det är ju synd att kasta och vi är mer för att baka än att äta.

 

Det plattaste av alla bröden

 

Men det tog sig på söndagen

 





I det här brödet är det öl och kaffe :-O och rullat i grovmalda pumpakärnor. Jättegott!

Får återkomma med recept när han måttat upp sina "höftningar"


Kommentarer
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Surdeg är himla kul att baka med :-), måste allt ta och mata surdegarna imorgon

2011-04-12 @ 21:22:34
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Erika - Bakglädje

Åh, min surdeg har inte blivit matad på ett tag... måste nog ta och titta till det.

Jag bakar mer än vad vi äter också. Matbröd går åt men fikabröd finns det mer av än vad som äts upp.

Låter spännande med öl och kaffe i brödet.

2011-04-13 @ 21:24:25
URL: http://bakgladje.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0