Sommartårta

En riktigt god tårta fullspäckad med säsongens bär.
Har gjort denna en gång tidigare men då fyllde jag den endast med lemoncurd grädde och dekorerade med frukt och bär.
Den här gången fyllde jag den med rabarberkompott, whipped cream cheese frosting och så massa frukt och bär på det.






Mazarintårtbotten

150 g mjukt smör
300 g mandelmassa
3 st ekologiska ägg
0.5 dl vetemjöl
smör till formen
mandelspån till formen

Riv mandelmassan. Tillsätt smöret och vispa krämigt.
Tillsätt ett ägg i taget. Vänd ner mjölet. Smöra en form och strö mandelspån i den.
Grädda ca 20-25 minuter i 175 grader.

Whipped creme cheese frosting

3 dl grädde
150 gram philadelpiaost
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Vispa ihop färskosten och sockret. Tillsätt grädde och vispa till en fast konsistens.

Rabarberkompott

400 gram rabarber
1,5 dl socker
1/2 vaniljstång

Skär rabarbern i cm stora bitar. Blanda socker och rabarber i en kastrull. Skrapa ur vaniljstången och tillsätt frön och stång i kastrullen. Koka på svag värme 7-10 minuter. Låt svalna och sätt in i kylen för att kallna



Kommentarer
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Så tokgott :-)

2011-06-28 @ 21:13:16
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0