Swiss Meringue Buttercream - Marängsmörkräm

4 äggvitor
3dl strösocker
2 msk pressad citronsaft
350-400 gram rumsvarmt smör

1. Blanda äggvitor, strösocker och vitronsaft i en rostfri bunke.
2. Vispa marängen kraftigt över vattenbad till en temperatur på 65 grader.
Marängen ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält.
3. Ta av marängen från värmen och vispa med elvisp på hög hastighet tills den svalnat. Ca 10-15 minuter
4.Tillsätt smöret, lite i taget under långsam vispning.
5. Låt den eventuellt stå i kylen en stund för att stelna. Vispa eventuellt upp den igen efter den kallnat lite. Jag brukar dock kunna använda min på en gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0