Pistagemacarons fyllda med cream cheese och vit choklad



I går blev det macaron bak igen. Totalt 5 ggr har jag hunnit baka dessa små godingar sen jag upptäckte dom.
Dom kan vara väldigt trixiga att få till och av mina 5 försök så har jag fått 5 olika resultat. Smaken har varit gudomligt god alla ggr men med just macarons vill man ju ha ett perfekt utseende och konsistens också.








Ursprungsreceptet kommer från Hello sugar

 

 

 

Pistagemacarons

120g äggvitor, uppdelat i två skålar
35g socker
100g fint malen mandel
50g pistagemjöl
150g florsocker
150g socker till sockerlag
50g vatten till sockerlag
1/2 tsk pistageessens
ev karamellfärg
Jag använder pastafärger. Superdryga och finns i en massa olika kulörer. Finns att köpa på bla kakburken.


1. Sätt ugnen på 160 grader C.


2. Skålla mandeln och låta den torka. Mal den sedan fint i en blender, mixer, nötkvarn eller kaffekvarn. Du kommer behöva mala lite mer mandel än vad som krävs i receptet.


3. Sila den malda mandeln så alla stora bitar försvinner. Väg upp 150 gram på en köksvåg.


4. Blanda mandel och siftat florsocker i en bunke.


5. Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning. Om du har en köksmaskin kan du göra detta under tiden sockerlagen kokar upp.


6. Blanda socker och vatten till sockerlagen i en liten kastrull. Sätt plattan på hög värme och koka upp. Koka tills temperaturen når 118 grader på en godistermometer.


7. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten . Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Lite spill blir det alltid.


8. Vispa marängen på medium/hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig, detta tar ca 10-15 minuter.


9. Rör i 60 gram äggvita i mandel och florsockerblandningen. Tillsätt eventuellt valfri färg.


10. Vänd i marängen i mandelblandningen och mixa försiktigt ihop till en jämn smet med en slickepott. Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande.


11. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Smeten ska flyta ut något efter ett tag och bli slät på ytan. Om den lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig.


12. Grädda i ca 10- 15 minuter i mitten av ugnen (gräddningstiden varierar beroende på ugn, mina blir klara på 11 minuter)


13. Dra av bakplåtspappret från plåten och låt macaronsen stå och svalna. Lossa dem sedan försiktigt från pappret.


14. Fyll med valfri frosting och njut!


(Notering: Macaronsen blir ännu godare efter en dag i kylskåp)



Cream Cheese, vit choklad frosting

100g creamcheese
25 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
150 gram smält vit choklad


Rör ihop creamcheese och rumsvarmt smör med sockret.
Tillsätt den avsvalnade smälta chokladen.


Kommentarer
Postat av: Åsa

JAAAAAA denna sida kommer jag gilla märker jag direkt med mat och bak =) och fasen vad du ör duktig med dom där macarones eller vad fasaen dom nu heter haha

2010-03-21 @ 13:52:31
Postat av: sanna carlsson

kommer följa denna blogg oxå :-)

2010-03-21 @ 19:15:58
URL: http://psykologmamman.blogg.se/
Postat av: Ann-Louise

håller me föregående talare...undrar bara när jag får smaka på underverken?

2010-03-23 @ 11:51:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0