Brownie med chokladfudgeglasyr
Igår blev det äntligen till att baka lite från Leilas nya bok One more slice. Har ändå sen jag bläddrade i boken första gången suktat efter denna kakan men det har ändå alltid varit nått annat jag gjort istället.
Den blev jättegod. Dock väldigt väldigt mastig så en liten bit räcker gott.
Jag karamelliserade några pistagenötter och strödde på glasyren och det blev jättegott.
Receptet är Leilas grundrecept på brownie men halva satsen till en form som var ca 30x20
Halverade även glasyren och använde då
1,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
0,5 ljus sirap
200 gram mörk choklad
Koka upp grädde, mjölk och sirap. Låt svalna nån minut. Blanda i hackad choklad och rör slätt.
Häll över den svalnade kakan och ställ i kylen tills glasyren stelnat.
Karamellnötter:
1 dl nötter
1 dl socker
Smält sockret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Lägg i nötterna och blanda runt. Häll upp på smörpapper och separera nötterna. Låt svalna. Grovhacka och strö över kakan.
Så tokgott det ser ut, hade inte tackat nej till en bit :-)
Åh, vad gott det ser ut. En riktigt smarrig chokladkaka... mums!