Lata sommarfrallor
Hittade ett recept på snabbt bröd. Sånt är ju alltid uppskattat.
Var lite baksugen en kväll, och som tur var hade vi alla ingredienser hemma.
Degen ska bli lite kladdig. Jag satte i 10 dl rågsikt och det räckte gott och väl trots att det står 12 dl i receptet. Så var försiktig med mjölet och tillsätt lite i taget så det inte blir för mycket.
Karolinas lata sommarfrallor
Ingredienser
Gör så här
Rör ut jäst i kallt vatten i en bunke. Tillsätt honung, olivolja, salt och rågsikt. Blanda ihop degen. Täck med handduk och ställ i kylen över natten. Sätt ugnen på 225°C på morgonen. Ta fram degen och häll ut den på rejält mjölat bakbord, knåda inte. Häll över lite mjöl, skär i bitar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 20 minuter.
Tips
Hemligheten är kall vätska och att degen får jäsa långsamt i kyla över natten. Degen ska vara kladdig.
Recept från Ica.se
Så gott med nybakade frallor
Så gott med nybakt till frukost. Det är väldigt smidigt med kalljästa bröd, bara att vakna slå på ugnen och grädda. :-)