Räk Rulle


Den här räkrullen har från början min moster gjort. Hon bjöd nästan alltid på den som förrätt när vi hälsade på.
Vi däremot brukar här hemma äta den till middag med lite sallad.



4 personer om man har den till middag. Fler om den serveras som förrätt.

Botten:

2 dl vatten
1 dl mjölk
50 gram smör
2 dl vetemjöl
2 ägg

Koka upp vatten och mjölk. Smält ner smöret. Ta från värmen och vispa i mjölet. Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör noga mellan varje.
Klä en form med smörpapper, ca 30x25 cm
Grädda 15-20 minuter i 200 grader

Fyllning:

1 liten purjolök
400 gram räkost
200 gram skalade räkor
Dill
Riven ost

Hacka och fräs purjolöken i lite smör. Bred ut räkosten på den färdiggräddade botten. Strö över purjolök, räkor och dill. Rulla ihop från långsidan och lägg i en form med skarven nedåt. Strö över lite riven ost och gratinera 5-6 minuter i 250 grader.



Kommentarer
Postat av: Jessi Fox

ååh är det iten typ crepes??? SÅÅÅÅ JÄVLA GOTT!

2011-03-15 @ 08:25:44
URL: http://jessiljungkvist.blogg.se/
Postat av: Linda

Ja, ungefär :-) Fast det är som ugnspannkaka runtom istället för tunnpannkaka (plättar som vi säger i norr :-D)

2011-03-15 @ 08:43:13
URL: http://leonell.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0