Frövi Thekakor
Var sugen på Thekakor och kollade runt lite efter ett recept som såg kul ut. Hittade ett hos braiga Cupcakesfluffan
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1814482/images/2012/12-januari-2012-33_184217901.jpg)
Ca 30 stycken
8 dl havregryn
1 liter mjölk
175 gram smör
75 gram jäst
1 tsk salt
0,5 dl socker
ca 2 liter vetemjöl
Gör så här:
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1814482/images/2012/12-januari-2012-33_184217901.jpg)
Ca 30 stycken
8 dl havregryn
1 liter mjölk
175 gram smör
75 gram jäst
1 tsk salt
0,5 dl socker
ca 2 liter vetemjöl
Gör så här:
- Låt havregrynen svälla i mjölken i ett par timmar (eller över natten) i en degbunke.
- Smält matfettet och blanda ner havregrynsmassan, värm till 37° C.
- Smula ner jästen, saltet, sockret och det mesta av mjölet i havregrynsblandningen.
- Arbeta degen smidig med maskin eller för hand tills den släpper degbunkens kanter.
- Strö över lite mjöl. Jäs under bakduk ca 30 min.
- Knåda degen på bakbordet, tillsätt om nödvändigt mer mjöl till degen känns smidig.
- Dela i ca 30 bitar och forma till runda kakor, ca ½-1 cm tjocka.
- Nagga med gaffel. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Låt jäsa under duk i 30 min.
- Grädda kakorna i 225° C i mitten av ugnen ca 10 min.
- Låt dem kallna under bakduk.
Blev väldigt uppskattade här hemma. Tack för det receptet :-)
Kommentarer
Trackback