Hallonmousse
4 gelatinblad
(200g)
1 dl socker
2 dl vispgrädde
3 äggvitor
3 msk socker
Låt hallonen tina. Blötlägg gelatinet enligt förpackning. Kör hallonen till mos i mixer tillsammans med 1dl socker. Sila bort kärnorna med en trådsil. Vispa grädden tillsammans med 3 msk socker. Vispa även äggvitorna till ett hårt skum. Ta upp gelatinet och smält på sväg värme i en kastrull. Tillsätt hallonmoset. Blanda ner det avsvalnade hallonmoset i grädden och vänd sedan ner äggvitorna. Låt stå övertäckt i kylen i ett par timmar eller helst över natten.
(200g)
1 dl socker
2 dl vispgrädde
3 äggvitor
3 msk socker
Låt hallonen tina. Blötlägg gelatinet enligt förpackning. Kör hallonen till mos i mixer tillsammans med 1dl socker. Sila bort kärnorna med en trådsil. Vispa grädden tillsammans med 3 msk socker. Vispa även äggvitorna till ett hårt skum. Ta upp gelatinet och smält på sväg värme i en kastrull. Tillsätt hallonmoset. Blanda ner det avsvalnade hallonmoset i grädden och vänd sedan ner äggvitorna. Låt stå övertäckt i kylen i ett par timmar eller helst över natten.
Kommentarer
Trackback